Schoon drinkwater voor iedereen.

Adresgegevens

Onze adresgegevens:

Roel en Coline van Es
Hegdambroek 1614
6546 VT Nijmegen

Telefoon Roel:
06 - 21 880 555
Telefoon Coline:
06 - 105 866 55

ING rekeningnummer: NL66INGB0003060831

Zet jezelf in voor een goed doel,
en krijg een goed gevoel!

Vrijwilligers

Monique Delbressine.

 
Naast de tijd die ik spendeer aan vrijwilligerswerk en de schoenendoosactie heb ik een grote passie en dat is schilderen.
Ik ben al vele jaren intensief bezig met schilderen en maak overwegend abstracte schilderijen. Geinteresseerd in mijn kunstwerken, kijk dan eens op de volgende website www.thewayilikeit.info

Maud Aarns

 
Waarom ik geld ophaal voor de waterfilters…

Omdat ik [Maud], een folder met een foto had gezien en toen zag ik een soort modder water.
En toen dacht ik dat is toch echt niet te drinken. Maar zij moeten het toch drinken, iets anders is er niet.
Dus toen zei ik, ik ga hier iets aan doen.
Dat vieze water zou ik ook niet willen drinken.

Dus daarom ben ik geld in gaan zamelen. (één waterfilter kost 60 Euro en dan kan een gezin, en de hele buurt, levenslang schoon drinkwater krijgen.) Elke drie seconden gaat er iemand dood aan vies drinkwater.

Mijn familie die wilden wel mij sponsoren!
Gelijk had ik mijn oma opgebeld die deed al een halve waterfilter. Ook mijn vader had een helft gedaan, dus ik had al geld voor één hele waterfilter. Ook van mijn ooms, tantes, moeder en broers kreeg ik nog geld. Ook heb ik zelf geld uit mijn spaarpot gehaald en in het potje voor de waterfilters gedaan.
Er kwam een Kerstmarkt op school, toen heb ik sieraden gemaakt met mijn moeder en deze verkocht op school in een kraampje. Ik had wel 180 Euro verdiend. Thuis had ik ook genoeg geld voor nog een waterfilter, ik heb nu dus al voor 5 waterfilters geld opgehaald en aan Roel en Coline, (van het goede doel) gegeven.

Ik blijf geld in zamelen want het is heel belangrijk om schoon drinkwater te hebben. Mensen kunnen er aan dood gaan dus als je dit leest en als je mij wilt helpen en geld wilt geven om daar de mensen te redden kun je mij bellen: 024-3786874. Ik heet Maud Aarns en ik ben 8 jaar.

Maud heeft onlangs een stuk tekst aangeleverd bij De Zondagkrant Nijmegen.
Deze krant heeft een speciale pagina waar kinderen hun verhaal kwijt kunnen. De redactie bestaat ook uit kinderen. Het verhaal van Maud werd Zondag 2 november geplaatst. Hieronder ziet u het krantenknipsel.
 
Donderdag 20 november 2008 heeft Maud een Kinderlintje gekregen van Burgemeester Thom de Graaf. Voor meer informatie zie het menublad Nieuws.

Maud is niet stil gaan zitten nadat ze het Kinderlintje heeft ontvangen. Voor de tweede keer in korte tijd, heeft ze de Zondagkrant in Nijmegen benaderd. Haar inzending is Zondag 30 november geplaatst in de Kinderkrant.

Maud staat trots op de foto samen met Burgemeester Thom de Graaf en presentator Jochem van Gelder.


Lenie en Toon Cobussen uit Wijchen

 
Lenie en Toon Cobussen uit Wijchen staan bijna wekelijks met een kraam op rommelmarkten. Lenie en Toon zijn sinds 2004 zeer actief als vrijwilligers van de St. De Samaritaan.
De opbrengst van de verkoop van kinderspulletjes komt ten goede aan de 
schoenendoosactie ActieKids en het Waterfilterproject in Uganda. Inmiddels hebben ze dit jaar (2008) naast geld, al meer dan 50 bananendozen vol met vulmateriaal aangeleverd.
Lenie staat bij veel marktkooplieden inmiddels bekend als "de mevrouw van de schoenendoosactie." Vaak komen zij, na afloop van de markt, bij haar spulletjes brengen die heel goed bruikbaar zijn voor de schoenendoosactie. Lenie en Toon verrichten vanachter hun kraam heel goed werk en verdienen zeker een pluim; "petje af!"

Jolanda Berendsen en Jesim Mezarci

 
Jolanda Berendsen en de 11 jarige Jesim Mezarci, beiden uit Nijmegen, hebben zich aangemeld als actieve vrijwilligers voor de schoenendoosactie.

Begin september ontmoetten Jolanda en Jesim, achter een kraampje op een rommelmarkt, de vrijwilligers Lenie en Toon Cobussen uit Wijchen.
Nadat ze zich hadden laten voorlichten volgde een bezoek bij ons thuis. Beiden werden nog enthousiaster.
Ze gingen er direct mee aan de slag. Posters op de ramen, buren geïnformeerd en zo werd ook Jesim er bij betrokken. Jesim ontplooit zich als een echte ActieKid, ze vindt het leuk en daar gaat het toch allemaal om!
Haar bescheidenheid en mooie lach, haar inzet als ActieKid, dat stimuleert ons extra om nog meer ons best te doen voor deze mooie actie.
Vele buurtgenoten begrijpen waar Jolanda en Jesim mee bezig zijn. Inmiddels staat de eethoek bij Jolanda al aardig vol met vulmateriaal.
De eerste 8 versierde- en gevulde schoenendozen hebben we al in ontvangst mogen nemen en staan nu klaar voor verzending in het verwerkingscentrum in Dodewaard. De eerste schoenendoos was natuurlijk wel een bijzondere, vandaar bijgaande foto.

Alico en Niek Viet uit Nunspeet

 
Alico en Niek Viet uit Nunspeet zijn al jaren achter de schermen actief als vrijwilligers voor de St. De Samaritaan. Door de ziekte van Niek zijn ze zeer beperkt in hun bewegingsvrijheid en brengen de meeste tijd door in de woonkeuken. Toch stuurt Alico regelmatig Niek met zijn scootmobiel op pad, om spulletjes in het dorp te halen voor de schoenendoosactie.
Elke reclamefolder die op de deurmat valt wordt goed gelezen, in de hoop dat er weer iets moois in de aanbieding is.
Alico heeft vele jaren een handwerkzaak gehad in Nunspeet en is heel creatief. Zo knutselt ze van alles in elkaar van de restanten die nog in het winkel liggen.
Ze breit tientallen knikkerzakken, haakt meters koordjes voor in de knikkerzakken en vult kleine fotoboekjes met ansichtkaarten voor de kinderen in Afrika, zoals ze dat zelf noemt.
Telkens als we bij hun op bezoek komen worden we verrast door het vele vulmateriaal dat we mee mogen nemen.
Daarnaast ontvangen we altijd een gevulde enveloppe waarvan we de inhoud naar eigen inzicht mogen besteden voor de schoenendoosactie of het Waterfilterproject in Uganda.
Alico is de oude oppas van Coline en we hebben nog steeds contact.
Niek en Alico zullen nog een moeilijke periode tegemoet gaan. Ze verdienen zeker een plaatsje op onze site.

Annie Hermens uit Wijchen

 
Annie Hermens uit Wijchen is sinds 2009 actief als vrijwilliger voor de schoenendoosactie.
Wat begon met het maken van een paar knikkerzakken, is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 5000.
Annie is niet te stoppen. Vroeger is zij coupeuse geweest dus ze kent haar “lockmachine” op haar duimpje.
Overal haalt ze lapjes vandaan om maar zo veel mogelijk knikkerzakken aan te leveren.
Aan ons de taak om dan weer heel veel knikkers op de kop te tikken, maar we kunnen haar net bijhouden.
Naast het maken van knikkerzakken weten ook steeds meer mensen haar te vinden voor het inleveren van extra vulmateriaal tbv de schoenendoosactie. Annie, we zijn heel blij met je!