Schoon drinkwater voor iedereen.

Adresgegevens

Onze adresgegevens:

Roel en Coline van Es
Hegdambroek 1614
6546 VT Nijmegen

Telefoon Roel:
06 - 213 104 83
Telefoon Coline:
06 - 105 866 55

ING rekeningnummer: NL66INGB0003060831

Foundation 2009

De Stichting Alliander-Foundation heeft ons financieel ondersteund voor de Waterfilterprojecten in Uganda en Zambia en de schoenendoosacties Actie4Kids

Woensdag 30 December 2009: Schoenendoosactie bij Alliander “groot succes!”

 

De schoenendoosactie Actie4Kids 2009 bij Alliander is een groot succes geworden.
Maar liefst 350 versierde- en gevulde schoendozen en 70 groene (Iedereen Energie) rugtassen zijn ingeleverd.
Deze zijn inmiddels allemaal uitgedeeld aan kansarme kinderen in Tanzania, Oeganda en Kameroen.
Dit record is mede te danken aan het enthousiasme van de collega’s die gefungeerd hebben als coördinator van de Alliander vestigingen.
Bart Wiersma, Cees Groot, Ronald Pesant, Mariska Klinkenberg, Henk Gerbes, Martin Buijs, Astrid de Rijk, Miranda Gepkens-Thijssen, Connie Heuzingveld, Marjolein van Leeuwen, Krista de Meester, Souhaila El Hajiaoui, Roland Stravers, Lies van ’t Pad-van Zoest, Petra Oskam, Chris Miedema, Suzanne Bruist-Kruijsboom en Marian Mensink, heel erg bedankt allemaal voor jullie inzet. Natuurlijk hopen wij dat jullie volgend jaar ook weer van de partij zijn. Een extra woord van dank aan collega Roland Stravers die er voor heeft gezorgd dat de Alliander-Foundation ons ook nu weer financieel heeft ondersteund. Geweldig allemaal! Hieronder vindt u een aantal foto’s

Maandag 16 November 2009: Schoenendoosactie Actie4Kids bij Alliander.

 
 Woensdag 14 oktober 2009: Workshop kralenrijgen Westlede Tiel.

 
 

Zaterdag 20 september 2009: Elektrische installatie Agneskerk Lindenholt, Nijmegen.

 
Het aanpassen van de elektrische installatie van een kerk is wel iets heel anders dan een workshop kralen rijgen. Het kerkbestuur van de parochie Lindenholt in Nijmegen (Agneskerk), had Roel verzocht om de (on-) mogelijkheden te onderzoeken om de elektrische installatie van de kerk aan te passen. Al enkele jaren organiseert Aannemer Gerard van Swam uit Nijmegen een Jaarmarkt voor de kerk. En altijd moesten er aggregaten worden gehuurd om diverse kramen van stroom te voorzien. Naast de hoge kosten is het een heel gesjouw, stank en lawaai. Na een zorgvuldig onderzoek werd een projectplan geschreven.
 
 

Woensdag 27 mei 2009: Dolfinarium Harderwijk.

 
Samen met een flink aantal collega's van Alliander waren we vandaag te gast in het Dolfinarium te Harderwijk. De bewoners van verzorgingshuis Westlede uit Tiel kregen een uitje aangeboden namens de Alliander Foundation. Wim Honders, Margriet van Doorn en Wim Kwerreveld hadden de organisatie voor hun rekening genomen.
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag, zowel voor de bewoners van Westlede als voor de vrijwilligers.
Omdat de bewoners wisten dat wij deze dag ook zouden komen helpen, ontvingen we een mooie enveloppe met geld voor ons Waterfilterproject in Uganda. Het geld is bijeengebracht door een inzamelingsactie van de bewoners zelf. Ondanks dat de bewoners zelf weinig te besteden hebben, is met gulle hand gegeven! Een grandioos gebaar.
Het is zeker het vermelden waard dat het Dolfinariumeen zeer rolstoelvriendelijk park is! Een echte aanrader. Bekijk hieronder de fotoreportage.
 

Woensdag 6 mei 2009: Workshop kralenrijgen F.D. Roosevelthuis Doorn.

 
Op woensdagmiddag 6 mei hebben we samen met de Alliander-Foundation een workshop kralenrijgen georganiseerd in het F.D. Roosevelthuis in Doorn.

Het Roosevelthuis maakt deel uit van het Interkerkelijke Stichting Diakonaal Vakantiewerk (ISDV). Deze stichting organiseert een aantal vakantieweken per jaar voor mensen met een lichamelijke beperking of kwetsbare gezondheid. Het vakantiecentrum is gelegen op het fraaie landgoed Hydepark, midden in de bossen. Adresgegevens: F.D. Roosevelthuis, Oude Arnhemse Bovenweg 5, 3941 SN Doorn, Tel. 0343 - 515 214.

Aan deze activiteit namen circa 30 mensen deel en om dit te laten slagen zijn 10 collega's van Alliander als vrijwilliger aan de slag gegaan!
Voor een goed doel: De mensen konden kettingen en armbandjes maken die verwerkt zullen worden in de schoenendozen van de schoenendoosactie ActieKids. Als de mensen belangstelling hadden, mochten ze ook iets voor zichzelf maken en dit tegeneen redelijke vergoeding kopen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. De opbrengst hiervan komt geheel te goede aan het Waterfilterproject inUganda. Uit handen van de directie ontvingen we een donatie. Samen heeft deze leuke middag 5 waterfilters opgeleverd, zodat we 5 gezinnen in Uganda een levenlang schoon- en gezond drinkwater hebben kunnen schenken! Hieronder vindt u een fotoreportage