Schoon drinkwater voor iedereen.

Adresgegevens

Onze adresgegevens:

Roel en Coline van Es
Hegdambroek 1614
6546 VT Nijmegen

Telefoon Roel:
06 - 213 104 83
Telefoon Coline:
06 - 105 866 55

ING rekeningnummer: NL66INGB0003060831

Nieuws 2021

Vrijdag 24 December 2021: Op weg naar Kerstmis……..

We hebben het gered, nog net voor Kerstmis is onze woonkamer weer netjes opgeruimd.

Alle dozen worden vandaag afgeleverd bij Arie en Conny de Wit in Heteren. Van daaruit worden de dozen verzendklaar gemaakt door het VerwerkingsCentrum Betuwe in Kesteren

Voor dit jaar is de schoenendoosactie afgesloten, maar in Januari gaan we weer vrolijk verder.

       20211224 091707

Woensdag 22 December 2021: Bijna Kerstmis……..

Onze huiskamer is al wel in de stemming voor Kerstmis, maar ons hoofd is nog bij de schoenendoosactie.

We hebben nog een paar dagen te gaan, maar 25 december moet de kerstboom weer in volle glorie te zien zijn.

 

20211222 135509 20211222 135302

December 2021: Thuis weer flink aan de slag voor de schoenendoosactie.

Door de coronaperiode hebben veel mensen de weg gevonden om geld over te maken zodat wij zelf de schoenendozen beplakken en vullen.

Alleen al van het versieren van een schoenendoos wordt je zelf al blij en dan zit er nog niets in.

Gelukkig zijn we het hele jaar door bezig met het beplakken van de dozen, zodat niet alles op het laatste moment hoeft.

 

Plak1 Plak2
Plak3 50dozen

November 2021: De schoenendoosactie is weer begonnen.

 A4K2021

 

De Alternatieve Vierdaagse 20-23 juli 2021 uitgelopen!!

We hebben het weer samen gered, 4 dagen achtereen “Lopen voor schoon water in Afrika”, dankzij de georganiseerde Alternatieve Vierdaagse van 20 -23 juli 2021.

Voor ons weer geen intocht op de ViaGladiola in Nijmegen, maar ons doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen is gelukt.

In totaal hebben we € 3750,= aan de St. GAiN mogen overhandigen. Voor dit bedrag krijgen ongeveer 500 mensen in Benin een leven lang schoon ( drink-) water.

Vanaf deze plaats willen we iedereen heel hartelijk danken voor hun financiële ondersteuning en/of bemoedigende woorden om van deze actie een succes te maken.

N4D2021 1 N4D2021 2
N4D2021 3 N4D2021 4
N4D2021 5 N4D2021 6

Vrijdag 19 Maart 2021: Schoenendozen op reis naar Moldavië.

Vandaag ontvingen we van Verwerkingscentrum Schoenendoosactie Betuwe het volgende mooie bericht:


"Beste allemaal,


Donderdag 18 maart is de vrachtwagen helemaal vol geladen.

Vandaag worden de papieren in orde gemaakt en maandag 22 maart hoopt de chauffeur samen met zijn vrouw naar Moldavië te vertrekken.

Nogmaals hartelijk dank aan eenieder die dit mogelijk gemaakt heeft en .... wellicht tot een volgende keer.
 

Met vriendelijke groet,

Arie en Conny de Wit en Lobke van Veenendaal"

 

Opmerking Minakupenda: Het Verwerkingscentrum Schoenendoosactie Betuwe in Kesteren is inmiddels opgeheven, mede door te weinig vrijwilligers.

De schoenendozen kunnen in 2022 op diverse andere locaties worden ingeleverd.

Zie hiervoor de gegevens op www.schoenendoosactie.nl/inleveren  die tzt op de website worden vermeld.

      Moldavie 2021 Op reis 700p

 

Dinsdag 2 maart 2021: Verwerkingscentrum Betuwe in Kesteren

nieuws2021 centrum01

nieuws2021 centrum02

nieuws2021 centrum03

Vanmiddag was Roel een middagje helpen in het ( tijdelijke ) Verwerkingscentrum Betuwe in Kesteren om ingeleverde schoenendozen verzendklaar te maken.

In verband met de Coronamaatregelen mogen nu maar 13 vrijwilligers gelijk aan de slag, dus extra hulp is welkom om de 10.500 dozen te controleren en evt. aan te vullen.

Op dit moment zijn ca. 5000 dozen verzendklaar. Over 2 weken komt de container en dan moet de klus geklaard zijn. Dan kan de reis naar de kinderen in Moldavië beginnen.

Eind van deze maand gaat de sloop van het pand beginnen. Het wordt dus weer een hele uitdaging om voor de volgende actie een geschikte ( tijdelijke ) locatie te vinden.

De organisatie is ook nog op zoek naar een geschikte ( tijdelijke ) opslagruimte om alle kostbare spulletjes, die na deze actie overblijven, op te slaan tot eind van dit jaar.

Heeft u hier ideeën over, neem dan z.s.m. contact op.

Wat extra opviel is dat de organisatoren, die dat nu ook voor de eerste keer doen in het kader van de Coronamaatregelen, voor alle vrijwilligers een afgeschermde werkplek hebben gecreëerd.

Rondom de werktafels staat extra vulmateriaal om de schoenendozen zo veel mogelijk goed te vullen. Zie de foto’s.

Vanaf deze plaats de complimenten aan Arie en Conny de Wit en Lobke van Veenendaal. Petje af!!!

Zondag 31 januari 2021: Agneskerk Lindenholt houdt deurcollecte voor schoon water

nieuws2021 SchenkWater

Namens het bestuur van de Agneskerk Lindenholt in Nijmegen schreef Paula Klein ons bijgaand bericht:

We gaan weer een poging wagen om geld in te zamelen voor GAiN tijdens de deurcollectes, mits we weer veilig mogen vieren.

Ten behoeve van het boekje ’t Lindeblad, dat gebruikt wordt tijdens de vieringen heb ik voor de achterkant een stukje geschreven over het project.

 

VASTENACTIE 2021

Ons vastenactie project richt zich op het slaan van betrouwbare waterpompen in gebieden met een slechte drinkwatervoorziening.

De GAiN Water-for-Live projecten zijn een voorbeeld van effectieve en duurzame samenwerking. GAiN Canada coördineert training en begeleiding, de Afrikaanse GAiN vestigingen voeren het werk uit en diverse andere landen ondersteunen beide processen.

GAiN Water-for-Live werkt in streken waar het water altijd veel dieper zit (gemiddeld 45 meter onder de grond) en daarom niet bereikbaar is voor de mensen zelf.

Het Water-for-Live project van GAiN helpt door te voorzien in schoon water in (droge) gebieden. Hiermee worden niet alleen levens gered, maar wordt ook de lokale economie gestimuleerd. Men kan landbouwgrond irrigeren en vee laten drinken. Het is een relatief eenvoudige en effectieve oplossing voor een beter leven. GAiN Water-for-Live heeft inmiddels bijna 1500 diepwaterbronnen geboord sinds 2005. Dit betekent levens veranderend schoon water voor 1,5 miljoen mensen.

Maar GAiN doet meer: zij verleent wereldwijd (nood)hulp en is sinds 2008 operationeel in Nederland. De wereldwijde hulporganisatie is ontstaan door het samengaan van aan aantal gelijksoortige bestaande hulporganisaties in verschillende landen. GAiN heeft nu kantoren in elf landen en is actief in bijna vijftig landen met meer dan tienduizend vrijwilligers.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar hun website: www.gainhelpt.nu/water

We hopen dat we weer via een deurcollecte geld kunnen inzamelen na afloop van de vieringen in de Veertigdagentijd, maar u kunt ook een donatie over maken t.n.v. Roel van Es, NL66INGB0003060831 ovv waterproject GAiN.

Roel van Es en zijn vrouw Coline, u mogelijk wel bekend van de Actie Schoenendoos en van onze Jaarmarkt, zijn beiden nauw betrokken bij dit project.

Schoenendoosactie 2020 / 2021 afgesloten

Vandaag 02-02-2021 hebben we de Schoenendoosactie 2020 / 2021 afgesloten.

In totaal hebben we 265 versierde en gevulde schoenendozen en meer dan 1000 zelfgemaakte mutsen kunnen doorgeven aan de St. GAiN.

In totaal hebben 106 collega’s van Roel, ofwel geld gedoneerd ofwel dozen ingeleverd, hetgeen 195 dozen namens Alliander heeft opgeleverd.

 

Het hoeft eigenlijk geen nadere uitleg dat Corona ons flink heeft dwarsgezeten tijdens onze actie. Iedereen moest zo veel mogelijk thuiswerken.

Toen door de maatregelen de winkels ook nog eens werden gesloten waren de mensen ook niet meer in staat om spulletjes te kopen om in de schoenendozen te doen.

Samen met collega Mirjam Geerts, zijn we daardoor flink aan de slag geweest om zoveel mogelijk geld binnen te halen, zodat wij thuis de door onszelf versierde dozen konden gaan vullen.

Omdat wij de bui al zagen aankomen hadden we net op tijd veel voorraad ingekocht.

Met name de collega’s van Alliander die we hebben benaderd, hebben ons buitengewoon positief ondersteund.

Uiteindelijk mogen we zeer dankbaar zijn dat we, mede dankzij de Alliander Foundation, 265 kinderen in Moldavië een groot plezier gaan doen.

 

Toch gooit Corona op dit moment weer roet in het eten.

Door de maatregelen is het VerwerkingsCentrum Betuwe in Kesteren, pas op 29 januari, op zeer bescheiden wijze, gestart met het verzendklaar maken van de dozen.

De veiligheid van de vrijwilligers die de dozen controleren en inpakken konden niet worden geborgd en zijn er nu dagelijks een klein aantal vrijwilligers aan de slag.

De dozen zullen dus later bij de kinderen aankomen. Gelukkig weten ze niet dat ze zo’n mooi cadeau krijgen.

 

Los van wat ons nog te wachten staat door het Coronavirus hebben we het volste vertrouwen dat we aan het einde van dit jaar, samen met de Alliander Foundation, weer met goede moed aan de volgende schoenendoosactie gaan beginnen. Zelf hebben we de eerste schoenendozen al weer beplakt.

nieuws2021 shoebox