Schoon drinkwater voor iedereen.

Adresgegevens

Onze adresgegevens:

Roel en Coline van Es
Hegdambroek 1614
6546 VT Nijmegen

Telefoon Roel:
06 - 213 104 83
Telefoon Coline:
06 - 105 866 55

ING rekeningnummer: NL66INGB0003060831

Nieuws 2019

December 2019: Schoenendoosactie Actie4Kids 2019 levert 46.416 dozen op.

nieuws2019 schoenendoosactie


Dit jaar ontving de St. GAiN 46.416 prachtig versierde en gevulde schoenendozen vanuit Nederland en België.
Na de zomervakantie van 2020 gaan we weer van start en zal de actie worden voortgezet onder de nieuwe naam “Schoenendoosactie”.

Woensdag 16 oktober 2019: knippen en plakken voor Actie4Kids.

nieuws2019 knutselen  nieuws2019 knutselen2

Er is vanmiddag druk geknutseld bij oma Margriet van Doorn en opa Wim Honders in Eck en Wiel.

Hun kleindochters, Merel 2 jr. (uit Eck en Wiel), en Bregje 6jr. en Bernice 4 jr. (beiden uit Maurik), hadden er veel zin in.

Wim ( collega van Roel ) en Margriet zijn al jarenlang trouwe medewerkers voor onze activiteiten in Verzorgingshuis Westlede in Tiel.

Deze activiteiten worden georganiseerd onder de vlag van de Alliander Foundation. Merel, Bregje en Bernice heel erg bedankt voor jullie mooi versierde- en gevulde schoenendozen. Jong geleerd is oud gedaan!

Zondag 8 September 2019: Jaarmarkt parochie Lindenholt.

nieuws2019 colineZondag 8 september waren we te gast op de jaarmarkt van de parochie Lindenholt in Nijmegen. Het was weer een mooie gelegenheid om ons vrijwilligerswerk te promoten. We hebben veel vogelhuisjes, curiosa, kinderspeelgoed, zelfgemaakte kettingen en armbandjes verkocht. Van het kerkbestuur hadden wij weer een gratis marktkraam tot onze beschikking gekregen, daar zijn we heel blij mee. De opbrengst komt geheel ten goede aan de schoonwater projecten in Benin ( Afrika ) van de St. GAiN. In afwijking van voorgaande jaren stonden we nu achter de kerk op het veld en hebben vandaag het hoogste bedrag ooit opgehaald. Op foto1 staat Coline, foto2 staat Roel en op foto3 staan een paar trouwe klanten met een mooi vogelhuisje. Elk jaar brengen ze een bezoek aan ons kraampje.


nieuws2019 roel

nieuws2019 klanten

19 juli 2019: Intocht Nijmeegse 4 Daagse op de ViaGladiola.

Theo Hermens uit Wijchen wordt warm onthaalt door Coline op de eindstreep van de ViaGladiola ( St. Annastraat in Nijmegen ).

De intocht op de laatste dag van de 4 Daagse is altijd een groot feest.

En dan zeker voor Theo Hermens en Maud Aarns. Zij liepen niet alleen voor de felbegeerd medaille maar vooral als onze sponsorloper voor schoon water in Afrika.

Met de geweldige bedragen die ze hebben opgehaald krijgen vele gezinnen in Afrika een leven lang schoon ( drink-) water. Petje af hoor !!

              Foto Theo N4D2019

                                   ikwandelvoor

16 t/m 19 juli 2019: Nijmeegse 4 Daagse (2)

Maud Aarns uit Nijmegen heeft zich ook aangemeld als sponsorloper. Lees haar motivatie.

Waarom ik wandel voor een goed doel!

Dit is de eerste keer dat ik de Vierdaagse meeloop en meteen voor een goed doel. Ik ga vier dagen lang 40km wandelen voor schoon water in Afrika!

nieuws 2019 foto Maud loperToen ik acht jaar oud was zag ik een foto van een vrouw die twee glazen water vasthield. De één was helder en de ander was modder water. Mijn woorden waren toen: "Dat is toch niet te drinken? Dat vieze water zou ik ook niet willen drinken. Hier ga ik iets aan doen." Nu, elf jaar later, ben ik niet van mening veranderd en ik gun iedereen op de wereld schoon drinkwater. De gedachte dat we elke dag nieuwe ontwikkelingen doormaken op het gebied van bijvoorbeeld technologie, maar dat er nog zoveel mensen zijn die niet kunnen voorzien in levensbehoeften zoals schoon drinkwater, raakt me enorm. De meeste ziektes in ontwikkelingslanden zijn water gerelateerd. Elke twintig seconden sterft een kind door het drinken van vervuild water. Ik sluit mijn ogen er niet voor en kijk niet de andere kant op. Wij, mensen, hebben zoveel kracht als we samen zouden werken. Mijn vraag aan jullie is daarom: willen jullie meehelpen aan een wereld waar er geen mensen meer overlijden door geïnfecteerd water? Met jullie hulp kunnen er diepwaterbronnen worden aangelegd waar een heel dorp gebruik kan maken van schoon water. Een diepwaterbron kan voor € 7500,= worden aangelegd en ongeveer 1000 mensen kunnen hier gebruik van maken. Elke bijdrage is welkom...

16 t/m 19 juli 2019: Nijmeegse 4 Daagse (3)

Theo Hermens uit Wijchen gaat van 16 t/m 19 juli 2019 voor de 41e keer de Nijmeegse 4 Daagse lopen.

nieuws 2019 foto Theo loperNet als vorig jaar, niet alleen voor de felbegeerde medaille, maar ook voor een Goed Doel. Ons Goede doel !!!

Theo heeft zich weer aangemeld als Sponsorloper onder het motto “LOPEN VOOR WATER IN AFRIKA”.

U kunt Theo en ons helpen om zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen en dus zo veel mogelijk waterfilters te schenken aan de St. De Samaritaan. De waterfilters worden vooralsnog geplaatst in Uganda en Zambia. Zie ook het menublad Waterfilters.

16 t/m 19 juli 2019: Nijmeegse 4 Daagse

Ook dit jaar hebben we wandelaars bereid heb gevonden om voor ons de 103e Nijmeegse4Daagse te lopen voor het project Water4Kids van de St. GAiN, onder het motto "Lopen voor schoon water in Afrika". Net als vorig jaar zijn we dus weer op zoek naar mensen die ons willen helpen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor aanschaf van waterputten in Afrika. Vorig jaar is er een samenwerkingsverband aangegaan tussen de St. De Samaritaan en de St. GAiN. Zij zijn momenteel actief in Benin, Tanzania en Togo. Lokale boorteams slaan/boren diepwaterputten. Een dergelijke bron koste € 7500,= en geeft dichtbij, aan gemiddeld 1000 mensen schoon water.

En wie zijn die sponsorlopers dan? Theo Hermens uit Wijchen, nu voor het achtste jaar, en Maud Aarns uit Nijmegen, voor de 1e keer.

Maus was als 8 jarig meisje al zeer actief voor onze waterfilterprojecten en de schoenendoosactie.

Net als voorgaande jaren,vragen we u om ons te helpen door een gift over te maken op rekening:

NL66INGB0003060831 tnv R. van Es Nijmegen ovv Sponsorloop Nijm4Daagse2019.

Dan zorg ik er voor dat het geld bij de sponsorlopers in de rugzak komt en na de 4Daagse rechtstreeks, voor de volle 100% wordt overgemaakt naar de St. GAiN die de waterputten laat plaatsen. Elk bedrag is welkom! HELP JE MEE?!

We zijn net begonnen met de actie en we hebben voor Theo € 4387,= en voor Maud € 345,= bij elkaar. U kunt de sponsorlopers volgen op: www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoek in het vakje “zoek een deelnemer” op Theo, Maud.

Logo N4D sponsorloop 799 1000 1400 100