Schoon drinkwater voor iedereen.

Adresgegevens

Onze adresgegevens:

Roel en Coline van Es
Hegdambroek 1614
6546 VT Nijmegen

Telefoon Roel:
06 - 213 104 83
Telefoon Coline:
06 - 105 866 55

ING rekeningnummer: NL66INGB0003060831

Vul een doos een goed idee,
aarzel niet en doe mee.

Nieuws 2010

Donderdag 16 december 2010: Kerstmarkt Basisschool de Wingerd Nijmegen.

 

Donderdag 16 december 2010: Kerstgift KNBLO-NL Wandelsportorganisatie Nederland.

 

Vrijdag 26 november 2010: Verwerkingscentrum Dodewaard.

 

Zondag 21 november 2010: Kreatiefmarkt Wijchen.

 
 

Woensdag 17 november 2010: Krantenbericht De weekkrant De Brug.

 

Zaterdag 6 november 2010: Braderie De Wieken in Geldermalsen.

 
 
 

Vrijdag 5 november 2010: Club van de RedHat Ladies Druten.

 
 
 

Woensdag 27 oktober 2010: Vrijwilligers gevraagd!

 
Voor de verwerking van de schoenendozen zijn nog veel vrijwilligers nodig. Mocht u zin en tijd hebben om te komen helpen in het verwerkingscentrum Dodewaard of Lelystad, meld u zich dan zsm aan.
 
 
Hieronder staat de oproepbrief van de St. De Samaritaan.
 

Zondag 19 september 2010: Jaarmarkt parochie Lindenholt.

 
Breng een bezoek aan onze kraam op zondag 19 september a.s. tijdens de jaarmarkt van de parochie Lindenholt in Nijmegen.
Het is weer een mooie gelegenheid om ons vrijwilligerswerk te promoten. Tevens gaan we kinderspeelgoed, zelfgemaakte kettingen en armbandjes verkopen. Van het kerkbestuur hebben wij 2 extra marktkramen tot onze beschikking gekregen, daar zijn we heel blij mee.
Dankzij de hulp van Uschi Maier, Jeannine van Oerle, Lenie en Toon Cobussen, wordt er ook een diversiteit aan curiosa te koop aangeboden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Waterfilterproject in Uganda van de St. De Samaritaan Nederland.
Direct vanaf de ingang, staan wij meteen links, met 3 kramen! U bent welkom vanaf 11.00 uur. Voor meer info zie de flyer hiernaast.
 
 
 
 
Bezoekt u ook de loempiakraam van de St. Vrienden Lavang. Wij hopen op mooi weer en dat we veel mensen (kopers) mogen ontmoeten.

Zondag 27 juni 2010: Afrika Festival Nijmegen.

 

Zondag 27 juni 2010: Dag van Lindenholt.

 

Zondag 13 juni 2010: Afsluiting van kunstseizoen St. SooS-Brasil.

 
 

Donderdag 3 juni 2010: Vrijwilligersavond in Dodewaard.

 
Eens per jaar wordt er een vrijwilligersavond georganiseerd voor al die mensen die in het verwerkingscentrum in Dodewaard actief zijn geweest voor de schoenendoosactie Actie4Kids. We waren wederom te gast bij de familie De Vree, die het verwerkingscentrum (bij hun thuis) leiden. Voorzitter Gijs van den Brink opende de avond en bedankte iedereen voor hun geweldige inzet. Er waren diverse presentaties van vrijwilligers en sommigen (waaronder Roel) vertelden over hun reis naar Uganda. Naast de lekkere hamburgers van Johan de Vree was er ook een heerlijk koud buffet. Een leuke avond waardoor iedereen nog eens extra werd gemotiveerd om in 2010 weer lekker aan de slag te gaan. Johan en Willemien, bedankt voor jullie gastvrijheid. Hieronder vindt u een aantal foto's.
 

Woensdag 28 april 2010: Stuivertjesmarkt op basisschool de Wingerd in Nijmegen.

 
Maud Aarns (10jr.) uit Nijmegen is weer aan de slag geweest. Deze keer samen met haar schoolvriendinnetje Nina.

 
Hun school bestaat dit jaar 25 jaar. Midden in de week wordt de jaarlijkse stuivertjesmarkt georganiseerd. Dit jaar is het thema: Wat doe jij over 25 jaar. Maud en Nina hadden besloten als waarzegster met een glazen bol de toekomst te gaan voorspellen voor 5 stuivers. Ongeveer een week voor de Stuivertjesmarkt hadden zij al posters door de school opgehangen met kreten als: “kom naar de Magische Meisjes voor je toekomst…” én “wij geven ons geld aan een echt goed doel”. Zij hadden allerlei leuke toekomstwensen bedacht voor de leerlingen en de leraren. Deze hadden ze op de computer getypt, uitgeprint en in kleine strookjes geknipt. Maud en Nina waren ook al enkele weken bezig met het maken van spulletjes voor de verkoop. Dit jaar naast oorbellen, kettingen en armbandjes ook hartjes, vlinders, ballen, bloemetjes en andere spulletjes maar dan mooi gemaakt met decopath. Decopath is het beplakken van voorwerpen met in stukjes gescheurd speciaal papier om het voorwerp op te leuken! Dit is een behoorlijk intensief werk omdat elk stukje gescheurd en geplakt moet worden. Doordat het bijna Moederdag was liepen vooral de hartjes en de bloemetjes heel goed. De opbrengst van de dag was € 35,00 toch weer een ½ waterfilter. Maud en Nina kregen ook nog een originaliteitprijs voor het meest creatieve product. De meiden hadden niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Maud en Nina, heel erg bedankt voor jullie leuke actie met een mooie opbrengst voor het Waterfilterproject in Uganda! De magische meisjes zijn echt toppertjes.

Woensdag 14 april 2010: Workshop kralenrijgen bij De Gelderhorst Ede.

 
Deze keer wel een heel bijzondere workshop kralenrijgen. Op verzoek van mevrouw Nellie van der Linden uit Bennekom (tante van Roel), waren we te gast in het Verzorgingshuis De Gelderhorst in Ede. Tante Nellie is hier als vrijwilligster, wekelijks te vinden en begeleidt ze mensen met handwerken. Op het laatste moment kregen we te horen dat de bewoners allemaal doof zijn en sommigen ook slechtziend of zelfs blind. Het eerste half uur van de workshop was dan ook moeilijk communiceren voor ons. Zelf kunnen we niet liplezen en gebarentaal hadden we ook niet geoefend. Gelukkig werden we goed geholpen door de begeleiders. De ca. 20 bewoners konden een ketting en/of armband voor zichzelf maken of voor de schoenendoosactie Actie4Kids.Terugkijkend hebben we de mensen een groot plezier gedaan. Voor een paar euro's konden ze de zelfgemaakt sieraden kopen. Omdat we de prijzen laag hadden aangehouden kregen we van de meesten een flinke fooi. De opbrengst en een donatie van de directie hebben er voor gezorgd dat we weer twee gezinnen in Uganda een Waterfilter kunnen schenken voor een levenlang schoon- en gezond drinkwater. Alle begeleiders, heel erg bedankt voor de gezellige uurtjes en de onmisbare hulp. We hebben heel veel waardering gekregen voor jullie goede werk. Petje af! Hieronder ziet u een fotoreportage.
 

Donderdag 25 maart 2010: Vulmateriaal schoenendoosactie naar Dodewaard.

 

Maandag 22 maart 2010: Goed voorbeeld, doet volgen.

 

Maandag 15 maart 2010: Grote verrassing uit Apeldoorn.

 
 

Maandag 1 maart 2010: Stichting LCB & Projects Ermelo.

 
Met ingang van 1 maart 2010 ondersteunen wij ook het goede werk van de Stichting LCB & Projects in Ermelo

Local Community Business & Projects.
Joop van der Meer, initiatiefnemer van Local Community Business & Projects, komt al vele jaren in derde wereld landen. Dikwijls wordt hij geconfronteerd met mensen die een winkel of een bedrijfje willen beginnen, maar daarvoor niet de benodigde financiën hebben. Ze kunnen geen geld lenen bij de locale bank, omdat ze zelf niets hebben als onderpand. LCB & Projects streeft ernaar om mensen, die met een goed onderbouwt plan komen, te helpen door hun een lening te verstrekken. Het gaat om (voor ons) kleine bedragen, zodat het overzichtelijk is en snel in termijnen kan worden terugbetaald. Eventueel kunnen zij na aflossing een tweede verzoek indienen om uit te breiden, extra materialen of gereedschap te kunnen kopen. Helpt u mee, deze ondernemers in spé te ondersteunen? Uw giften zijn belasting aftrekbaar door het ANBI-keurmerk. Zie voor meer informatie: www.lcb-projects.nl Correspondentieadres: Stichting LCB & Projects Ermelo, Moslaan 2, 3852 EG Ermelo Telefoon: 0341-454350 E-mail: Bankrekeningnummer: NL96ABNA0573294828 te Ermelo KvK Veluwe en Twente nummer: 08101236

Woensdag 24 februari 2010: Waterfilter Certificaat ontvangen van St. Samaritan’s Purse Nederland.

 
Vandaag ontvingen we van de St. Samaritan's Purse Nederland, ons zesde Waterfilter Certificaat.
Deze keer omdat door onze inzet en bemiddeling in 2009 totaal 200 gezinnen voor de rest van hun leven toegang hebben gekregen tot schoon- en gezond drinkwater. De waterfilters zijn in Kahunge en Kalera - Kamwenge, in het westen van Uganda geplaatst.
Namens het gezin van Ruth Baguna en alle andere gezinnen, willen we iedereen die ons hiermee heeft geholpen, heel hartelijk danken! We hopen dat u ons werk wilt (blijven) steunen zodat we ook in 2010 weer veel waterfilters mogen doorgeven! Voor meer informatie over het Waterfilterproject in Uganda, zie het menublad Waterfilters.

Zaterdag 23 januari 2010: Ingekomen brief van KerkinNood, Noodhulp voor Haïti.

 


Vrijdag 1 januari 2010: Terugblik 2009

 

Lieve mensen, we hebben het gehaald! Een kwartier voor de jaarwisseling 2009 / 2010 kwam de laatste € 50,= binnen. In 2009 hebben we € 12.000,= “opgehaald” en doorgegeven aan de St. Samaritan’s Purse Nederland. Dat zijn dus 200 waterfilters voor het Waterfilterproject in Uganda. De schoenendoosactie Actie4Kids 2009 zit er op en is zeer succesvol afgesloten. Bij ons thuis zijn 717 dozen ingeleverd! Hiervan zijn er 350 ingeleverd door de collega’s van Alliander, een record! Ook een record is het aantal dozen in Nederland en België samen, nl. 55.311.
Wereldwijd zijn er dit jaar voor het eerst meer dan 8 miljoen schoenendozen ingezameld. 100 bananendozen met vulmateriaal hebben we naar het verwerkingscentrum in Dodewaard gebracht. De schoenendozen zijn op transport gegaan naar de kansarme kinderen in Tanzania, Oeganda en Kameroen.

We kunnen terugkijken op een heel mooi jaar.
Iedereen heel erg bedankt voor zijn of haar ondersteuning, in welke vorm dan ook.
Alle goede wensen voor 2010 en we hopen dat we met z’n allen weer hele mooie dingen mogen gaan doen!
Groetjes, Roel & Coline.