Schoon drinkwater voor iedereen.

Adresgegevens

Onze adresgegevens:

Roel en Coline van Es
Hegdambroek 1614
6546 VT Nijmegen

Telefoon Roel:
06 - 213 104 83
Telefoon Coline:
06 - 105 866 55

ING rekeningnummer: NL66INGB0003060831

Vul een doos een goed idee,
aarzel niet en doe mee.

Nieuws 2009

Vrijdag 12 december 2009: Schoenendoosactie draait op volle toeren.

Woensdag 25 november 2009: Krantenbericht in dé Weekkrant De Brug.


Vandaag stond er een mooi artikel in dé weekkrant De Brug over ons vrijwilligerswerk. Hierin wordt met name aandacht gevraagd voor de schoenendoosactie Actie4Kids 2009. Het bericht is mede tot stand gekomen dankzij de uitnodiging die we kregen, voor een het interview met Wouter de Vries van deze krant.Fotograaf Piet Heijsen maakte de foto. Beiden bedankt! Hieronder kunt u het krantenartikel lezen.

Zaterdag 21 november 2009: Rabobank Rijk van Nijmegen steunt Operation Christmas Child.

Woensdag 11 november 2009: Club van de RedHat Ladies Druten.

Vrijdag 30 oktober 2009: Vrijwilligers gevraagd!


Voor de verwerking van de schoenendozen zijn nog veel vrijwilligers nodig. Mocht u zin en tijd hebben om te komen helpen in het verwerkingscentrum Dodewaard, meld u zich dan zsm aan. Zie de oproepbrief van de St. Samaritan’s Purse.

Zaterdag 24 oktober 2009: Waterfilter Certificaat ontvangen van St. Samaritan’s Purse Nederland.

Zondag 20 september 2009: Jaarmarkt parochie Lindenholt Nijmegen.Zondag 20 september 2009: Jaarmarkt parochie Lindenholt.


Breng een bezoek aan onze kraam op zondag 20 september a.s. tijdens de jaarmarkt van de parochie Lindenholt in Nijmegen. Het is weer een mooie gelegenheid om ons vrijwilligerswerk te promoten. Tevens gaan we kinderspeelgoed, zelfgemaakte kettingen en armbandjes verkopen. Van het kerkbestuur hebben wij 2 extra marktkramen tot onze beschikking gekregen, daar zijn we heel blij mee. Dankzij de hulp van Uschi Maier, Jeannine van Oerle, Maud en Maria Aarns, Lenie en Toon Cobussen, wordt er ook een diversiteit aan curiosa te koop aangeboden.
De opbrengst komt geheel ten goede aan het Waterfilterproject in Uganda van de St. Samaritan’s Purse Nederland. Direct vanaf de ingang, staan wij meteen links, met 3 kramen! U bent welkom vanaf 11.00 uur. Voor meer info zie de flyer hiernaast.

Bezoekt u ook de loempiakraam van de St. Vrienden Lavang.

Wij hopen op mooi weer en dat we veel mensen (kopers) mogen ontmoeten.

Woensdag 19 augustus 2009: Waterfilter Certificaat ontvangen van St. Samaritan’s Purse Nederland.


Vandaag ontvingen we van de St.Samaritan's Purse Nederland, ons vierde Waterfilter Certificaat. Deze keer omdat door onze inzet en bemiddeling in 2009, al 50 gezinnen voor de rest van hun leven toegang hebben gekregen tot schoon- en gezond drinkwater. De waterfilters zijn in Kahunge - Kamwenge, in het westen van Oeganda geplaatst. Namens het gezin Rwesiba Sarapio en alle andere gezinnen, willen we iedereen die ons hiermee heeft geholpen, op welke manier dan ook, hartelijk danken! We hopen dat u ons werk wilt (blijven) steunen zodat we nog dit jaar, samen het 100ste waterfilter mogen doorgeven! Voor meer informatie over het Waterfilterproject in Uganda, zie het menublad Waterfilters.

Maandag 10 augustus 2009: Nuonshirts voor Fundacion Nuevo Horizonte.

 

Onlangs kwamen we in het bezit van een flinke hoeveelheid “oude” Nuon shirts. Het waren er zo veel dat we er een aantal hebben meegeven aan onze vrienden Hans Hartelo en Jeannine van Oerle uit Nijmegen. Zij zetten zich in hun vrije tijd in voor de Fundacion Nuevo Horizonte, oftewel de New Horizon Foundation. Vorige week kwamen Hans en Jeannine terug van een (werk)vakantie uit de Dominicaanse Republiek en ontvingen we bijgaande foto van een jongetje die trots zijn nieuwe sportkleding draagt. Wij dragen de Fundacion Nuevo Horizonte en het goede werk van Hans en Jeannine een warm hart toe.

Fundacion Nuevo Horizonte ( Stichting Nieuwe Horizon) is opgericht in 2005 als een stichting zonder winstbejag. Het stimuleert een volledige en intellectuele ontwikkeling van de mens op verschillende niveaus. Vanaf dat moment zijn een groep deskundigen, waaronder technici, leraren en kunstenaars, die bewust zijn van de werkelijke problemen, aan de slag gegaan om de dagelijkse omstandigheden van de bevolking te verbeteren. Uitgaande van onze opvattingen accepteert Fundacion Nuevo Horizonte geen apartheid. Iedere man en vrouw, ongeacht zijn / haar nationaliteit, taal, cultuur of geloof, kan ideeën aandragen om de organisatie te versterken. Naar een ieder zal zonder voorbehoud worden geluisterd. Waarom doen wij dit? Lees verder onder de fotreportage..

Om een kleine indruk te krijgen van hun reis vindt u hieronder enkele foto's...

 

Fundacion Nuevo Horizonte is actief in de Dominicaanse Republiek en in Haïti. Wij steunen de organisatie
in het noorden van de Dominicaanse Republiek (o.a. villa Haïti bij Montellano). Hier probeert men het onderwijs, voorlichting (bijvoorbeeld over AIDS) en gezondheid van de arme Dominicanen en Haïtiaanse vluchtelingen te ontwikkelen en te verbeteren waardoor er kansen ontstaan voor een betere toekomst.
In villa Haïti heeft de organisatie een gebouwtje waar o.a. onderwijs aan jongeren gegeven wordt. Door giften wordt de huur van dit gebouw en de inrichting betaald. Ook maken vrouwen hier (soort leerwerkplaats) o.a. boodschappentassen die door de kunstenaar Jean-Michel Dugue en zijn leerlingen handmatig beschilderd worden. Deze tassen, iedere tas is een uniek kunstwerk, verkopen wij in Nederland. Van de opbrengst krijgen kinderen een schooltas met inhoud. De kinderen moeten als tegenprestatie een mangoboom in hun omgeving planten en verzorgen, voor meer voedsel in de toekomst. Het onderwijs wordt door vrijwilligers gegeven. Door sponsoring van diverse mensen en organisaties krijgen de kinderen op school een eenvoudige, maar uitgebalanceerde en voedzame maaltijd. Voor veel kinderen is dit, naast het kauwen op een stuk suikerriet of kokosnoot, de enige maaltijd van die dag. De kokkin, een alleenstaande Haïtiaanse vrouw met kinderen, krijgt maandelijks een kleine vergoeding van een zakenvrouw uit Canada. Onderwijs is ook het enige antwoord op het voorkomen van armoede, ziekte, criminaliteit en (jeugd)prostitutie. Ook op het gebied van sport probeert men de jeugd te activeren.
Door een Nederlandse sponsor van een grote partij voetbalschoenen is er een voetbalclub ontstaan.
Voor meer info zie: www.funho.org.dr

Zondag 28 juni 2009: Afrika Festival Nijmegen

Zondag 21 juni 2009: Kunstexpositie SooS-Brasil Malden.


Op uitnodiging van Monique Delbressine en haar man Leon, waren we 's middags te gast bij de Kunstexpositie van SooS-Brasil, "Bothalenshof", Hatertseweg 4a te Malden. Monique heeft op dit terrein een eigen atelier. Voor deze bijzondere dag had ze haar atelier en het buitenterreintje omgetoverd tot een klein rommelmarktje. De opbrengst was deels voor Soos-Brasil en deels voor de schoenendoosactie ActieKids. Monique is sinds enkele jaren zeer actief voor de schoenendoosactie en het Waterfilterproject in Uganda.
 
De jaarlijkse seizoenafsluiting van de Kunstexpositie was een heus festijn voor kunst-, muziek- en dansliefhebbers. Gedurende de hele dag waren er muzikale optredens van de Braziliaanse band Explosão, was er een buikdans workshop en verzorgde de Nijmeegse dansschool ID Dance twee spetterende shows in breakdance en funkydance. Verder werd er voor jong en oud een kunstpuzzelwedstrijd georganiseerd en konden de kinderen zich heerlijk uitleven op een heus springkussen.

Van maar liefst 40 kunstenaars werden er werken geëxposeerd. Daarnaast was er een 'groot' expositie van Annie Schamp en Carla Timmerman over vrouwen: van vrouwenbeelden en torso's tot schilderijen van Afrikaanse vrouwen, Moslimvrouwen, middeleeuwse zussen en roddelende dames. Ook was er speciaal voor deze dag een prachtige beeldentuin ingericht.

De dag werd afgesloten met een typisch Braziliaans gebruik: de panelão. Dit is een grote plaat, waarop ieder naar eigen wens groente, vlees en vis kon bereiden en/ of het heerlijk typisch Braziliaans gerecht 'Feijoade' kon eten. Verser en lekkerder kan haast niet. Iedereen was welkom, en we hoefden niet thuis te koken. Om een kleine indruk te krijgen van deze activiteit ziet u hieronder enkele foto's.

Juni 2009: Schoenendoosactie ActieKids krijgt nieuwe naam en een nieuw logo: Actie4KidsDe St. Samaritan’s Purse heeft besloten om de naam van de schoenendoosactie ActieKids te wijzigen in Actie4Kids (spreek uit als Actie for Kids). Omdat steeds meer volwassenen (heel fijn!) deelnemen aan deze actie willen zij door deze naamsverandering duidelijker tot uiting brengen dat het uiteindelijke doel van deze actie voor kinderen is. Het webadres blijft voorlopig: www.actie4kids.org

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo en die ziet u hierboven. Verder verandert er niets aan de actie en in september / oktober gaan weer volop van start! Doet u mee?

Zondag 14 juni 2009: Dag van Lindenholt, Nijmegen.


Dankzij Judith Heijmans van Opbouwwerk Welzijnsorganisatie Tandem Nijmegen mochten wij ons presenteren, op de (2e) Dag van Lindenholt in Nijmegen.
Samen met Maud- en Maria Aarns en Jeannine van Oerle waren we (Roel en Coline) in het park “de Omloop” aanwezig. Natuurlijk hadden we op mooier weer gehoopt......... maar het was niet anders. Het kwam met bakken de lucht uit. Gelukkig hebben we van 15.30 tot 17.30 uur nog een aantal mensen aan de kramen gehad, die we hebben kunnen vertellen over ons vrijwilligerswerk. Ook hebben we toen nog wat spulletjes verkocht. Uiteindelijk heeft deze dag ons toch 3 waterfilters opgeleverd. Hierdoor hebben we samen, mede dankzij Marja van Megen van Bewonerscomité de Kluijskamp, toch weer 3 gezinnen in Uganda een levenlang schoon- en gezond drinkwater kunnen schenken. Mooi!

Hieronder ziet u een aantal foto’s...

Zondag 14 juni 2009: Dag van Lindenholt.


Net als vorig jaar zullen wij deelnemen aan de Dag van Lindenholt. In het park “de Omloop” wordt op zondag 14 juni a.s. vanaf 12.00 - 17.00 uur een groots evenement georganiseerd door de Gemeente Nijmegen. Muziek, kraampjes, sportactiviteiten, een hapje en een drankje. Noteer alvast in uw agenda. U bent van harte welkom! Ook wij zullen samen met een aantal andere vrijwilligers aanwezig zijn met ons kraampje. We hopen veel mensen te mogen ontmoeten en ook dat de verkoop van spulletjes een aantal waterfilters zal opleveren.

Informatie Lindenholt...

Woensdag 27 mei 2009: Stuivertjesmarkt Basisschool de Wingerd Nijmegen.


Tijdens de jaarlijkse Stuivertjesmarkt (27 mei jl.) van Basisschool de Wingerd Nijmegen verkochten Maud Aarns en Kiki van de Ven spulletjes voor het Waterfilterproject Uganda. De dametjes hadden mooie aanplakbiljetten gemaakt met de kreet: "heb je groene vingers kom naar de bloemenmeisjes..." en "Verwen je vader met een doe-het-zelf-pakket". De kinderen van de Wingerd waren natuurlijk erg nieuwsgierig geworden wat de "bloemenmeisjes" in deaanbieding hadden...

Ze hadden bloempotjes, potgrond en bloemzaadjes, die als één pakketje verkocht werden voor Vaderdag.Sieraden, knikkers en een grabbelton met van alles en nog wat... Alles bij elkaar hebben zij 30 EURO verdiend. (eigenlijk iets meer, maar 10 % van de opbrengst was voor het goede doel van school. En dat hebben de meiden natuurlijk netjes afgestaan.) 600 stuivers voor een ½ waterfilter... nu de andere helft nog. Maar Maud kennende komt dat helemaal goed!! Maud is inmiddels een bekende op onze site. Ze is en blijft onze "superheld!".

Maud en Kiki, heel erg bedankt voor jullie inzet en het mooie resultaat!

Hemelvaartsdag 21 mei 2009: Lenie en Toon Cobussen op de Vrijmarkt in Nijmegen.


Lenie en Toon Cobussen uit Wijchen stonden vandaag op de Wolfskuilse-Vrijmarkt in Nijmegen.
Met twee volgeladen kramen werden de spulletjes te koop aangeboden. Zelfs via de telefoon is nog een mooie beer gekocht. Een deel van de opbrengst was weer voor de schoenendoosactie ActieKids en het Waterfilterproject in Uganda.
Door regelmatig deel te nemen aan dit soort evenementen hebben ze dit jaar al 4 Waterfilters bijeen gekregen.

Geweldig.

Een kort impressie van deze middag, ziet u hieronder...

Woensdag 4 februari 2009: Ingekomen brief van St. Samaritan’s Purse Nederland.

Wij zijn blij met de vele enthousiaste reacties van de mensen op de inleverpunten die aan dit mooie resultaat hebben bijgedragen. Daarom brengen wij graag nog eens onder de aandacht dat het mogelijk is schoenendozen persoonlijk uit de delen aan kinderen in Oeganda. Samaritan's Purse NL organiseert van 26 april t/m 11 mei 2009 een reis naar Oeganda (opmerking Roel: voor eigen rekening!). Naast de uitdelingen steken wij ook de handen uit de mouwen voor het bouwen van waterfilters. Verder bezoeken wij kleinschalige projecten en is er volop gelegenheid om te genieten van het land en de cultuur. Op 7 maart is er in Ermelo een informatiedag voor degene die zich voor die tijd hebben aangemeld. Laat even weten als je belangstelling hebt om mee te gaan. Misschien kun je ook anderen interesseren voor deze reis. Met een hartelijke groet, Ton Bannink stafmedewerker (OCC-assistent) Stichting de Samaritaan Schoolpad 1b 3851 JE Ermelo tel. 0341 418061

Zondag 1 februari 2009: Lenie en Toon Cobussen op de rommelmarkt.


Lenie en Toon Cobussen uit Wijchen stonden vandaag met een kraam op een rommelmarkt in Nijmegen. Wat heet een kraam? Van de organisatie hadden zij als extraatje het hele podium van het wijkcentrum tot hun beschikking gekregen omdat zij veel voor het goede doel werken. Volgeladen met knuffels en speelgoed was het podium ingericht als een echt winkeltje. Er werd goed verkocht zodat zij hun 2e waterfilter van dit jaar al weer bij elkaar hebben gespaard. In het fotoalbum hieronder, kunt u zien hoe Lenie en Toon, bijna wekelijks, voor de St. Samaritan's Purse aan de slag zijn. Super!

Zaterdag 24 januari 2009: Waterfilter Certificaat ontvangen van St. Samaritan’s Purse Nederland.

Vandaag ontvingen we van de St. Samaritan's Purse Nederland, ons derde Waterfilter Certificaat. Deze keer omdat door onze inzet en bemiddeling in 2008 totaal 333 gezinnen voor de rest van hun leven toegang hebben gekregen tot schoon- en gezond drinkwater. De waterfilters zijn in Kahunge en Kalera - Kamwenge, in het westen van Uganda geplaatst. Namens het gezin van Bakandusya Vicent en alle andere gezinnen, willen we iedereen die ons hiermee heeft geholpen, heel hartelijk danken! We hopen dat u ons werk wilt (blijven) steunen zodat we ook in 2009 weer veel waterfilters mogen doorgeven! Voor meer informatie over het Waterfilterproject in Uganda, zie het menublad Waterfilters.

Donderdag 1 januari 2009: Terugblik 2008

Lieve mensen, we hebben het gehaald! Een paar uurtjes voor de jaarwisseling 2008 / 2009 kwam de laatste € 2,50 binnen.

In 2008 hebben we € 20.000,= “opgehaald” en doorgegeven aan de St. Samaritan’s Purse Nederland. Dat zijn dus 333 waterfilters voor het Waterfilterproject in Uganda.

De schoenendoosactie ActieKids 2008 zit er op. Bij ons thuis zijn 721 dozen ingeleverd. In Nederland en België (samen), 53.814.
De schoenendozen zijn op transport gegaan naar: Oeganda, Tanzania, Kameroen, Letland en Oekraïne.

We kunnen terugkijken op een heel mooi jaar. Iedereen heel erg bedankt voor zijn of haar ondersteuning, in welke vorm dan ook.

Alle goede wensen voor 2009 en we hopen dat we met z’n allen weer hele mooie dingen mogen gaan doen!

Groetjes, Roel & Coline.