Schoon drinkwater voor iedereen.

Adresgegevens

Onze adresgegevens:

Roel en Coline van Es
Hegdambroek 1614
6546 VT Nijmegen

Telefoon Roel:
06 - 213 104 83
Telefoon Coline:
06 - 105 866 55

ING rekeningnummer: NL66INGB0003060831

Vul een doos een goed idee,
aarzel niet en doe mee.

Nieuws 2008

Donderdag 20 november 2008 heeft Maud Aarns (9 jaar) uit Nijmegen een Kinderlintje gekregen van Burgemeester Thom de Graaf.


Foto: Jolanda Berendsen.

Op de foto Maud, Thom de Graaf en presentator Jochem van Gelder.

Foto: Jolanda Berendsen.

Donderdag 20 november 2008 (Dag van de Rechten van het Kind) is de 9 jarige Maud Aarns uit Nijmegen onderscheiden met een Nijmeegs Kinderlintje. Kinderen die iets bijzonders hebben gedaan krijgen dan, net als volwassenen op Koninginnedag, een blijk van waardering. Maud is door meerdere mensen genomineerd onder het motto “meld een held”. Een deskundige jury, onder leiding van TV presentator Jochem van Gelder, heeft Maud en nog 6 andere kinderen uitgekozen. In een volle raadszaal werden de kinderen gehuldigd. Natuurlijk kon Maud het niet laten om de burgemeester over te halen om een zelfgemaakte armband te kopen, hetgeen hij ook spontaan deed. Maud heeft het Kinderlintje verdiend voor al haar goede vrijwilligerswerk ten behoeve van de schoenendoosactie Actie Kids en het Waterfilterproject in Uganda.

Zaterdag 15 november 2008: Dansmarathon Goetjaer in Etten-Leur


Zaterdag 15 november 2008 heeft Danscentrum Goetjaer in Etten-Leur een Dansmarathon georganiseerd onder de naam:

“Dansen voor Water”

Dit dansspektakel heeft het mooie bedrag opgeleverd van:

€ 5.580,00

De opbrengst komt geheel ten goede aan het Waterfilterproject in Uganda van de St. Samaritan’s Purse.
Voor dit geld kunnen 93 waterfilters worden geplaatst.

Zaterdag 15 november 2008: Dansmarathon Goetjaer in Etten-Leur.

Dinsdag 11 november 2008: Rabobank Rijk van Nijmegen steunt Operation Christmas Child.Marianne Janssen van de Rabobank Rijk van Nijmegen nam het initiatief om de actie Operation Christmas Child binnen haar bank te adopteren. Dit betekent dat iedereen persoonlijk een schoenendoos vult met speelgoed, schoolspullen en toiletartikelen. De dozen gaan naar arme kinderen in zo'n dertig ontwikkelingslanden. De bankdirectie betaalt de verzendkosten (5 euro per schoenendoos). Zelf staken zij Marianne Janssen een hart onder de riem door haar, hun eigen gevulde schoenendozen te overhandigen (foto). Inmiddels zijn er in en rond Nijmegen 238 goed gevulde en fleurig verpakte dozen verzameld. Binnenkort gaan die richting evenzoveel jongens en meisjes die vaak geen ouders en thuis meer hebben.
Dankzij onze trouwe vrijwilligster Monique Delbressine, zijn we in contact gekomen met Marianne Janssen. Monique en Marianne hartelijk dank voor jullie inzet en bemiddeling. Ook dank aan alle deelnemers, want dankzij dit initiatief kunnen we weer 238 kansarme kinderen blij maken en een glimlach op hun gezicht toveren. Klasse!

Zondag 19 oktober 2008: Lenie en Toon Cobussen op de rommelmarkt.

Lenie en Toon Cobussen uit Wijchen stonden vandaag met een kraam op de rommelmarkt aan de Sperwerstraat in Nijmegen.
Sinds 2007 zijn ze zeer actief als vrijwilligers van de St. Samaritan's Purse. De opbrengst van de verkoop van kinderspulletjes komt ten goede aan de schoenendoosactie ActieKids en het Waterfilterproject in Uganda.
Bijna wekelijks staan zij op rommelmarkten en inmiddels hebben ze dit jaar naast geld, al meer dan 40 bananendozen vol met vulmateriaal aangeleverd voor de schoenendoosactie. Lenie staat bij veel marktkooplieden inmiddels bekend als "de mevrouw van de schoenendoosactie". Vaak komen zij, na afloop van de markt, bij haar spulletjes brengen die heel goed bruikbaar zijn voor de schoenendoosactie. Lenie en Toon verrichten vanachter hun kraam heel goed werk en verdienen zeker een pluim;

 

"petje af!"


Voor de inrichting van hun kraam vandaag, zie onderstaande foto's.

Zaterdag 27 september 2008: Receptie St. Bona Baana.

De St. Bona Baana uit Nijmegen bestaat dit jaar 10 jaar. Om dit te vieren was er een receptie georganiseerd in de Refter te Ubbergen.
Wij zijn in contact gekomen met Bona Baana naar aanleiding van ons bezoek op het Afrikafestival in het Thiemepark in de Nijmeegse wijk Bottendaal op zondag 29 juni jl. De opbrengst van deze dag ging naar een te bouwen slaapzaal voor meisjes in Soroti in Uganda. Tijdens dit festival hebben we bestuurslid Yvon van Lankveld ontmoet. Daarna hebben we tijdens een bezoek bij ons thuis van gedachten gewisseld over hun activiteiten en de onze. Natuurlijk zijn er veel raakvlakken, zeker als het over Uganda gaat. Mede door deze ontmoeting werden we uitgenodigd om samen het 10 jarig jubileum te vieren. Zo’n kans sla je niet af, zeker als hun projectpartner Fred Kasigwa van People for People uit Rwanda op bezoek komt
Na de genocide van 1994 heeft hij zich in eerste instantie het lot van ontheemde jongeren aangetrokken. In de tussentijd is de organisatie flink gegroeid en streeft naar verzoening tussen de verschillende bevolkingsgroepen d.m.v. voetbal, drama en landbouwprojecten.
Bona Baana wil met Fred onderzoeken of er hier in Nederland fondsen te werven zijn. Tijdens de receptie is ook kennis gemaakt met bestuurslid Toby Mulder. Doordat wij het goede werk van St. Bona Baana nu een warm hart toedragen, zijn we donateur geworden.
Meer weten over St Bona Baana, kijk op:
www.bonabaana.nl


Roel luistert aandachtig naar de verhalen van Fred Kasigwa van People for People uit Rwanda.

Zondag 21 september 2008: Jaarmarkt van de parochie Lindenholt Nijmegen.


Tijdens de Jaarmarkt van de parochie Lindenholt in Nijmegen waren we weer met ons kraampje aanwezig. Samen met Uschi Maier en Jeannine van Oerle, beiden uit Nijmegen, hebben we toch nog veel curiosa, zelfgemaakte kettingen en armbandjes verkocht. Met name de NEC-armbandjes waren zeer geliefd.
Daarnaast hebben we de schoenendoosactie ActieKids en het Waterfilterproject in Uganda van de St.Samaritan's Purse weer extra op de kaart gezet. Zoals het er nu naar uitziet hebben we weer een aantal scholen in Nijmegen enthousiast gemaakt om de komende weken met de kinderen aan de slag te gaan om zo veel mogelijk schoenendozen te versieren en te vullen. Een goed voorbeeld, doet goed volgen!

Hieronder ziet u een korte impressie.


 

Zondag 21 september 2008: Jaarmarkt parochie Lindenholt.


Gelukkig hebben we een kraampje kunnen bemachtigen voor zondag 21 september a.s. tijdens de jaarmarkt van de parochie Lindenholt in Nijmegen.
Het is een mooie gelegenheid om ons vrijwilligerswerk te promoten.
Tevens gaan we kinderspeelgoed, zelfgemaakte kettingen en armbandjes verkopen.
Dankzij de hulp van Uschi Maier en Jeannine van Oerle, beiden uit Nijmegen, wordt er ook een diversiteit aan curiosa te koop aangeboden.
De opbrengst komt geheel ten goede aan het Waterfilterproject in Uganda van de St. Samaritan’s Purse Nederland.
U bent welkom vanaf 11.00 uur. Voor meer info zie de flyer.

Zaterdag 20 september 2008: Zo maar een dagje bij ons thuis.

Om een indruk te krijgen hoe ons huis en de aangebouwde werkruimte er soms (steeds vaker) uitzien als we volop bezig zijn met het vulmateriaal voor de schoenendoosactie ActieKids, gunnen we u een kijkje achter de schermen. De drie laatste foto's zijn genomen in het verwerkingscentrum in Dodewaard. Al het vulmateriaal dat wij ontvangen wordt eerst door ons gecontroleerd en vervolgens daar naar toe gebracht.


In november en december kunnen de vrijwilligers aan de lopende band in Dodewaard, de ingeleverde schoenendozen hiermee eventueel aanvullen. Wilt u in Dodewaard een keertje helpen, al is het maar een dagdeel, aanmelden kan via  of rechtstreeks via

Zondag 14 september 2008: High Tea party in Malden.

Monique Delbressine uit Nijmegen organiseerde op deze dag een High Tea Party in Malden. Naast de tijd die ze spendeert aan vrijwilligerswerk en de schoenendoosactie ActieKids, heeft ze een grote passie en dat is schilderen. Ze is al 12 jaar intensief bezig met schilderen en maakt overwegend abstracte schilderijen. Geïnteresseerd in haar kunstwerken, kijk dan eens op de volgende website
www.thewayilikeit.info
Op uitnodiging van Monique mochten wij met ons kraampje aanwezig zijn en werden zo in de gelegenheid gesteld om ons vrijwilligerswerk te promoten, zelfgemaakte sieraden en klein speelgoed te verkopen. Na afloop schonk Monique ons ook nog een deel van haar opbrengst. Vanaf deze plaats willen we Monique en al haar gasten bedanken voor deze mooie dag en voor het geld dat we hebben mogen doorgeven aan de St. Samaritan's Purse voor het Waterfilterproject in Uganda. Monique gaat de komende weken haar best doen om, samen met haar familie, 140 schoenendozen (!) te vullen waarmee ze evenzovele kansarme kinderen blij mee gaan maken.

Om een kleine indruk te krijgen van deze activiteit, zie de foto's hieronder.


Zondag 22 juni 2008: Dag van Lindenholt.


Ter gelegenheid van de feestelijke heropening van het Park Lindenholt in Nijmegen kregen we de gelegenheid om ons vrijwilligerswerk voor de St. Samaritan's Purse te promoten.
Samen met Maud (9 jaar), haar moeder Maria Aarns, en Jeannine van Oerle uit Nijmegen hebben we de schoenendoosactie ActieKids en het waterfilterproject in Uganda nog meer bekendheid kunnen geven. Zelf wonen we in het stadsdeel Lindenholt en veel mensen weten ons inmiddels te vinden als inleverpunt voor de schoenendozen.
Daarnaast heeft Maud zelfgemaakte armbandjes, sleutelhangers en kettinkjes verkocht. Aan het einde van de middag had ze € 60,= bij elkaar.
Voor Maud is het haar 10e waterfilter dat ze in 1 jaar tijd heeft gedoneerd. Hiervoor heeft ze van de directie inmiddels een mooi waterfiltercertificaat ontvangen. Wie doet haar na?!
Zelf hebben we ook diverse spulletjes kunnen verkopen zoals de kettingen en armbandjes die Jeannine van Oerle de afgelopen weken heeft gemaakt.
Ook dit leverde € 60,= op voor een waterfilter.
Op een andere locatie in Nijmegen waren Lenie en Toon Cobussen uit Wijchen voor ons actief en hebben de hele dag knuffels verkocht. Ook dit leverde weer een waterfilter op. Al met al een geslaagde dag.
Hieronder ziet u enkele foto's.

Vrijdag 23 mei 2008: Weeksluiting R.K. Basisschool De Lanteerne Nijmegen.


We waren uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de weeksluiting van de R.K. Basisschool De Lanteerne in Nijmegen.
Hoogtepunt was toch wel de bekendmaking van het aantal waterfilters die de leerlingen van de 22 klassen bijeen hadden gebracht met hun sponsorloop op 20 maart 2008. Elke klas heeft het geld voor 2 waterfilters bijeengelopen.
In totaal dus 44 stuks.
Een geweldige prestatie! Namens alle kinderen ontvingen we een (symbolische) cheque, ter waarde van 44 x € 60,00 = € 2640,00. Als blijk van waardering heeft de St. Samaritan’s Purse, voor elke klas een Waterfilter Certificaat gemaakt en die mochten wij aan de directeur van de school overhandigen.
Nog diezelfde avond hebben we de cheque overhandigd aan Mw. Martha van der Meer van de St. Samaritan’s Purse.

Donderdag 20 maart 2008: Sponsorloop R.K. Basisschool De Lanteerne Nijmegen.


Vandaag (witte donderdag) hebben ruim 450 leerlingen van de onder-, midden-, en bovenbouw, zich letterlijk en figuurlijk in de rondte gelopen tijdens de sponsorloop.
De kinderen waren stuk voor stuk, super gemotiveerd, omdat ze precies wisten voor welk goed doel ze gingen hardlopen. Een deel van de opbrengst is voor ons Waterfilterproject in Uganda.
Op vrijdag 23 mei a.s. wordt tijdens weeksluiting bekend gemaakt hoeveel geld de sponsorloop heeft opgebracht. Tevens wordt dan ook (symbolisch) het geldbedrag aan ons overhandigd, zodat we al het geld weer mogen doorgeven aan de directie van de St. Samaritan’s Purse Nederland.

Langs de route stonden vele ouders, opa’s en oma’s om de kinderen aan te moedigen.
In onderstaande fotoreportage is te zien hoe enthousiast de kinderen waren.


Woensdag 12 maart 2008: Presentatie R.K. Basisschool de Lanteerne in Nijmegen.

Op 12 maart 2008 heeft Roel op de R.K.-Basisschool de Lanteerne in Nijmegen een aantal presentaties gehouden. Op verzoek van juffrouw Rosemarie Roelofs werden ruim 500 kinderen geïnformeerd over het Waterfilterproject van de St. Samaritan's Purse. Aan de hand van de film "Water is Leven" en een educatieve diapresentatie luisterden de kinderen aandachtig naar de verhalen. De kinderen gaan op (witte) Donderdag 20 maart een sponsorloop houden. Een deel van de opbrengst is voor het Waterfilterproject in Uganda.

Woensdag 20 februari 2008: Brief donaties voor Waterfilters.

In april van dit jaar gaan wij, voor eigen rekening, met een reisgezelschap voor een werkvakantie van 2 weken naar Uganda. De “Travel naar Uganda” wordt georganiseerd door Samaritan’s Purse. Het biedt ons de kans om met eigen ogen te zien en te beleven welke resultaten het vrijwilligerswerk oplevert. We gaan daar ongeveer 2000 km reizen en 3000 schoenendozen uitdelen aan kinderen die nagenoeg niets hebben. Tevens gaan we helpen met het maken van waterfilters en het plaatsen daarvan bij de mensen thuis.
Zoals u misschien weet zijn mijn vrouw Coline en ik al een aantal jaren actief als vrijwilligers van de Stichting Samaritan’s Purse Nederland.
Wij zetten ons voornamelijk in voor de schoenendoosactie ActieKids en het Waterfilterproject in Uganda.

In april van dit jaar gaan wij, voor eigen rekening, met een reisgezelschap voor een werkvakantie van 2 weken naar Uganda.
De “Travel naar Uganda” wordt georganiseerd door Samaritan’s Purse. 

Het biedt ons de kans om met eigen ogen te zien en te beleven welke resultaten het vrijwilligerswerk oplevert.

We gaan daar ongeveer 2000 km reizen en 3000 schoenendozen uitdelen aan kinderen die nagenoeg niets hebben. Tevens gaan we helpen met het maken van waterfilters en het plaatsen daarvan bij de mensen thuis.

De directie van Samaritan’s Purse heeft aan alle deelnemers gevraagd om extra geld in te zamelen voor 9 stuks waterfilters.
Hierdoor kan de lokale werkgroep nog enige tijd doorgaan met het maken van waterfilters.

Omdat Coline en ik samen gaan betekent dat voor ons dus 18 stuks.

Eén waterfilter kost € 60,= en geeft een gezin een levenlang schoon drinkwater.
Het lijkt een bijna onhaalbare kaart om voor 8 april aanstaande, min. € 1080,= bij elkaar te krijgen. Toch gaan we hiervoor ons best doen.

Een soortgelijke brief als deze, is gestuurd naar familie, vrienden, buren, collega’s, sportvrienden, vrijwilligers van Samaritan’s Purse en naar andere mensen die ons mogelijk willen ondersteunen.
Het is niet de meest persoonlijke benadering, maar het ontbreekt ons aan de tijd om iedereen wel persoonlijk te benaderen. Vandaar deze brief.
Mijn verzoek is dan ook of u wilt helpen om ons doel te bereiken.
Elke (deel) donatie is welkom.

Als we terug zijn uit Uganda zullen we een kort reisverslag maken en u informeren hoeveel gezinnen we samen hebben kunnen helpen.

HELP JE MEE ?!

Inmiddels hebben we een eigen website (in aanbouw) en hierop staat nog meer informatie over ons vrijwilligerswerk: www.minakupenda.nl

Als u nog vragen heeft of zelf aan de slag wilt gaan: bel of mail gerust!

Met vriendelijke groet,
Roel van Es, Hegdambroek 1614, 6546 VT Nijmegen
Tel: 06-21 880 555, Email: Roel van Es.

Donaties kunnen worden overgemaakt naar: ING rek: NL66INGB0003060831
tnv R. van Es, Nijmegen o.v.v. Waterfilterproject Uganda.